Litere volumetrice

Home / Litere volumetrice

PRODUSE SEMNALISTICA

Literele volumetrice impresionează prin estetică, prin dimensiune, prin contrast atunci când sunt iluminate şi mai ales prin posibilitatea de a fi poziționate în locații vizibile, integrându-se cu succes în arhitectonica oricărui tip de edificiu. Ele sunt folosite, pe scară largă, în întreaga lume în vederea identificării facile a sediului companiei sau în vederea consolidării imaginii brand-ului respectiv în mentalul colectiv, mai ales în condițiile poziționării lor pe terasele unor clădiri înalte.

Literele și simbolurile volumetrice reprezintă o soluție perfectă, ideală în mod special în cazul clădirilor situate în zone istorice protejate, al monumentelor, precum și al celor realizate într-un stil diferit, precum cele de tip avangardist, cărora reușește să le confere un plus de valoare estetică.


TIPURI DE VOLUMETRIE

Semnalistică volumetrică poate să fie iluminată sau neiluminată. Pentru realizarea carcaselor acestora, folosim aluminiul sau komatex-ul, în funcție de dimensiuni. Volumetria luminoasă se împarte în mai multe categorii, în funcție de modul de realizare si de expunere a luminii:

OPEN FACE

Sunt litere volumetrice create fie fără față, fie cu o față transparentă, realizată din plexiglas, astfel încât sistemul lor de iluminare să fie vizibil. Acesta poate fi montat pe conturul sau în interiorul literelor iar, de cele mai multe ori, pentru iluminarea acestor litere se utilizează tuburile cu gaze spectrale (neon). Aceste litere/ caractere atrag cu certitudine atenția, sporind impactul volumetriei.

STANDARD

Aceste litere volumetrice dispun de fețe realizate din plexiglas, sunt iluminate cu neon și sunt închise într-o ramă de aluminiu cu spate din aluminiu. Astfel, fața acestora permite ieșirea în evidență a luminii, este colorată în masă ori este acoperită cu autocolant. Este important de precizat că acest tip este cel mai frecvent întâlnit și în trend pe plan mondial.

REVERSE

Sunt litere cu halou luminos, fiind din punctul de vedere al realizării, opusul literelor volumetrice standard. Fața acestora este opacă, realizată din plexiglas sau PVC, iar spatele este fie gol, fie acoperit cu plexiglas transparent, ceea ce permite ieșirea luminii, care se proiectează pe fundal. Pe parcursul zilei, aspectul lor este unul clasic, dar, pe timp de noapte, efectul creat de jocul de lumini și umbre este unul deosebit de atrăgător.